IPL-Lysbehandling

Lysbehandling

IPL ( Intens Puls Lys) Photo Nova PLS3:

Hårfjerning: Hver lyspuls øker temperaturen i hårroten til kritiske 70C. Cellene som omgir hårroten , og gir grunnlag for hårvekst vil forsvinne. Normalt forsvinner ca 60 – 80 % av synlig voksende hår, eller ca.20% av total hårmengde for hver behandling, avhengig av hvor på kroppen hårene skal fjernes. Størst effekt har vi på mørke hår, men lysere hår kan ha pigment ned mot hårroten, og da kan de også fjernes. 
IPL bruker bestemte bølgelengder av lys som er optimale for absorpsjon av melaninpigment i håret, og samtidig minimerer skade på huden. Den største forskjellen på laser og IPL er at den kan levere større energier på bølgelengder samtidig som den forårsaker mindre skade på huden.

De fleste vil i gjennomsnitt trenge 5-8 behandlinger, samt vedlikeholdsbehandlinger, da hormonelle forandringer i kroppen kan påvirke inaktive hårsekker. Intervallene mellom behandlingene varier fra 8-12 uker, alt etter hvilket område som skal behandles. Antallet avhenger også hvor på kroppen behandlingen skal utføres, og hvilken hår- og hudtype du har. Det bruker å være igjen enkelte hårstrå, men de er som regel mye tynnere enn det opprinnelige håret. Ved hormonelle forstyrrelser kan det være vanskeligere å oppnå et tilfredsstillende resultat.

Pigmentbehandlinger: Vi kan behandle alt fra enkelte mindre, til større pigmentforandringer og solskader. Behandlingen koagulerer de overpigmenterte hudcellene, cellene dør og erstattes med nye normalpigmenterte. 

Karbehandlinger: (Rosacea, sprengte blodkar) Behandlingen drar sammen karveggene, og dermed stoppes gjennomblødningen. Karene dras sammen av varmen og dør. Intensitet avhenger av karenes størrelse og mengde. Tydelige kar reagerer raskere enn mer diffuse rødheter. 

Oppstrammende / fornyende behandling: Hudens aldring forårsaker tap av fasthet og elastisitet, den blir tynnere og evnen til å binde fuktighet avtar. Med PhotoNova SR vil kar, pigment og collagen stimuleres samtidig. Vi oppnår gode behandlingseffekter på solskadet og aldrende hud. Hud med pigmentendringer og kar som cuproser, rosacea, rødhet og røde arr får jevnere og glattere tekstur. Collagenet blir stimulert og fører til større fasthet og elastisitet i huden. 

Konsultasjon:

Kom og snakk med oss for en gratis konsultasjon! Her vil vi diskutere en behandlingsplan individuelt for deg. Det er viktig at du har tenkt gjennom hvordan din hud er, eller oppfører seg ved ytre påvirkning. Vi må også vite noe om hvilke medisiner du eventuelt bruker, da enkelte ikke lar seg kombinere med denne type behandling.

Det er viktig at du ikke har solt deg, smurt deg inn med selvbruning, bleket eller nappet ut/vokset hår ca.4-6 uker før behandling. Dette for å få best mulig resultat. Du må også bruke høy solfaktor i behandlingsperioden, da du ellers kan risikere å få pigmentflekker.

Vi har 18års grense for behandlinger, før dette må vi ha godkjennelse av en foresatt.

PhotoNova PLS3:

Intenst pulserende lys (IPL) er et høyintensivt polykromatisk lys. Det vil si at lyset jobber over flere bølgelengder eller dybder i huden. Dette er noe av det som skiller disse lyskildene fra tradisjonelle laser systemer. Det gir en fleksibilitet i forhold til å velge behandlingsparameter, tilpasset den enkeltes hudtype og hudproblem.

Et kjølesystem tilknyttet behandlingshodet, garanterer også en jevnere behandling og en mer behagelig opplevelse.

Lys, kan reparere skader som har blitt forårsaket av lys. Med PhotoNova PLS3, kan man gjenskape vev og forbedre tekstur. Overfladiske blodkar reduseres, og pigmenteringer blekes. Porene minskes og teksturen forsterkes. Sjenerende og overdreven hårvekst kan forsvinne for godt! 

HUDSTUDIO AS | Kirkebakken 5, 6415 Molde | Telefon: 71 25 74 37 | E-post: post@hudstudio.no